Tot ce trebuie să știți despre tulburările TMJ

Tot ce trebuie să știți despre tulburările TMJ

TMJ afectează articulațiile maxilarului și mușchii care controlează maxilarul. Acestea pot fi dificile să diagnostice și să trateze din cauza cât de complexă este această articulație.

Aproximativ 12 la sută dintre persoanele din Statele Unite experimentează tulburări TMJ simultan. Femeile sunt afectate mai des decât bărbații, cu 9 femei la fiecare 1 bărbat care se confruntă cu dureri severe și mișcare a maxilarului restrânsă.

Înțelegerea cauzelor, simptomelor și opțiunilor de tratament disponibile pentru tulburările TMJ este esențială pentru pacienți și medici deopotrivă .

Care este articulația temporomandibulară?

articulația temporomandibulară este localizată la baza craniului.

denumită în mod obișnuit TMJ, permite Mișcarea necesară pentru mestecare și vorbire.

articulația conectează mandibula, care este maxilarul inferior și osul temporal, care se află pe partea craniului.

De când TMJ permite mișcarea atât în ​​sus, cât și în jos, cât și din partea în alta, este una dintre cele mai complexe articulații din corp. Acest lucru poate face tulburările TMJ severe dificil de tratat în mod eficient.

Care sunt tulburările TMJ?

TMJ tulburări sunt condiții care afectează în mod specific TMJ. Există o serie de simptome posibile, care pot provoca cantități diferite de disconfort.

TMJ Tulburările sunt o categorie largă, iar termenul include multe cauze posibile. Ca atare, există o varietate de opțiuni de tratament disponibile.

Medicii pot diagnostica tulburările TMJ pe baza unei serii de simptome, inclusiv dureri persistente în jurul maxilarului și mișcarea maxilarului restrâns.

cea mai mare parte Cazurile de tulburări TMJ se vor rezolva într -o perioadă scurtă, de obicei în câteva luni. Cu toate acestea, unele cazuri pot fi în desfășurare sau reapară.

cauze

Există multe cauze posibile ale tulburărilor TMJ. Unele cauze cunoscute includ:

  • Leziuni fizice
  • măcinarea sau încleștarea dinților în timpul somnului
  • Boli autoimune
  • Chirurgie stomatologică
  • Infecții

Alte cauze pot fi genetice, hormonale sau de mediu. De exemplu, s -a remarcat că violonistii experimentează tulburările TMJ într -un ritm mai mare decât populația generală, deoarece munca lor implică deținerea unui instrument sub maxilar. Acest lucru poate provoca încordare, ceea ce duce la tulburări TMJ.

S -a observat că femeile experimentează tulburări TMJ într -un ritm mai mare decât bărbații, astfel încât cercetătorii caută în prezent cauze hormonale pentru TMJ.

Deși cauza nu este înțeleasă cu exactitate, cercetătorii speră că investigarea legăturii dintre hormonul feminin estrogen și tulburările TMJ se va dovedi util.

simptome

Există o serie de simptome legate la TMJ, inclusiv:

Unul dintre cele mai evidente simptome ale unei tulburări TMJ este durerea care se resimte la mișcarea maxilarului. Cu toate acestea, alte simptome care pot apărea cu o tulburare TMJ includ dureri de cap sau migrene, dureri de gât sau dureri de spate și dureri sau dureri în jurul urechii care se răspândește pe obraji. maxilar, un medic va căuta adesea alte simptome înainte de a diagnostica o tulburare TMJ.

Un simptom comun, dar adesea nedureros, este un popping neobișnuit, făcând clic sau chiar măcinarea zgomotului care poate apărea în timp ce mănâncă, vorbind sau pur și simplu Deschiderea gurii.

zgomotele care apar la mișcarea maxilarului nu sunt întotdeauna un simptom al tulburărilor TMJ. De fapt, zgomotele maxilarului sunt destul de frecvente. Numai atunci când sunetele apar alături de durere sau mișcare limitată a maxilarului, pot fi necesare sfaturi medicale.

Zgomotul, sunetul sau amorțeală în urechi pot apărea alături de urechi, iar aceste simptome pot fi asociate și cu tulburări TMJ.

mișcare restricționată

Mișcarea limitată care împiedică deschiderea pe deplin a gurii sau maxilarul să fie mutat în anumite direcții poate provoca disconfort sever în viața de zi cu zi.>

Tratament

Există o varietate de opțiuni de tratament disponibile.

Schimbări de auto-îngrijire și stil de viață

În multe cazuri, oamenii pot trata cu succes TMJ tulburări acasă. Schimbările de îngrijire de sine și stil de viață pot fi suficiente pentru a gestiona simptomele ușoare până la moderate.

Tratamentele de auto-îngrijire recomandate pot implica reducerea mișcării maxilarului. Când se recomandă odihna, acest lucru ar putea implica:

  • Evitarea gumei de mestecat
  • Mâncarea numai a alimentelor moi
  • Evitarea încleștării sau a tensiunii maxilarului

Pe de altă parte, pot fi recomandate exerciții blânde, cum ar fi întinzarea ușor a maxilarului. Masarea mușchilor afectați din jurul maxilarului poate fi de asemenea ajutată.

poate fi recomandată o combinație de repaus și exerciții blânde. Un profesionist din domeniul sănătății poate sfătui cu privire la cele mai potrivite exerciții de urmat, precum și alte schimbări de stil de viață care ar putea ușura simptomele tulburărilor TMJ.

Aplicarea gheții sau a căldurii umede poate ajuta la reducerea simptomelor.

Tratarea condițiilor existente

Pentru tulburările TMJ care sunt cauzate de afecțiuni preexistente, pot fi disponibile mai multe opțiuni de tratament specifice.

De exemplu, dacă tulburarea TMJ este cauzată de măcinarea dinților sau Încleșându -se în timpul somnului, un paznic gură poate ajuta la ușurarea simptomelor. Un stomatolog poate oferi o gardă gură, după caz.

În cazurile în care tulburările TMJ sunt cauzate de afecțiuni degenerative, cum ar fi osteoartrita, injecțiile cu steroizi pot fi o opțiune de tratament recomandată.

Steroidul steroidului , care este injectat în articulația în sine, va ajuta la ușurarea umflăturii, a reducerii durerii și a altor simptome. În multe cazuri, o reducere a durerii este experimentată într -o săptămână.

În unele cazuri, o injecție poate rezolva simptomele tulburărilor TMJ permanent, iar în altele, poate fi o soluție temporară.

Medicamentele privind durerea pe termen scurt pe termen scurt pot reduce disconfortul.

Chirurgie

În cazuri mai extreme de tulburare TMJ, chirurgia poate fi cel mai eficient tratament pentru durere și mișcare restrânsă.

O tulburare TMJ poate fi cauzată de deteriorarea articulației în sine, a mușchilor care înconjoară maxilarul sau de o altă afecțiune. Chirurgia este recomandată numai atunci când articulația efectivă are ceva în neregulă cu ea.

în cazuri foarte severe de tulburări TMJ, unde mișcarea maxilarului este extrem de restrânsă, iar simptomele sunt de lungă durată, ar putea avea nevoie de articulație a fi inlocuit. Cu toate acestea, acest tratament este rar necesar.

oamenii ar trebui să caute întotdeauna sfaturi medicale profesionale despre orice tratament, chiar dacă tratamentul implică schimbări de auto-îngrijire și stil de viață de bază.

Outlook

tulburările TMJ nu sunt adesea grave și vor trece după câteva luni. Simptomele sunt frecvent ușoare și tind să provoace doar inconveniente minime.

În unele cazuri, cu toate acestea, tulburările TMJ vor fi grave și de lungă durată. Atunci când afecțiunea scade calitatea vieții, diagnosticul și tratamentul trebuie solicitate cât mai curând posibil pentru a gestiona sau rezolva afecțiunea.

Dacă starea este ușoară sau serioasă, sfaturile https://produsrecenzie.top/hondrostrong/ profesionale sunt întotdeauna esențiale pentru tratarea tulburărilor TMJ.

  • Bones/Orthopedics
  • Durere/Anestezice

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică , și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .